Pieter Devos zijn St Tropez Pirates aan de leiding na eerste ronde Global Champions League in Parijs

Pieter Devos zijn St Tropez Pirates aan de leiding na eerste ronde Global Champions League in Parijs

De eerste ronde van de Longines Global Champions League in Parijs zit er op. Het zijn de St Tropez Pirates die voorlopig aan de leiding gaan. Het team bestaande uit Pieter Devos en Claire Z (v. Clairway) en Edwina Tops Alexander met Veronese Teamjoy (v. Dollar Dela Pierre) bleven hier beide foutloos en kwamen zo in 143.18 seconden aan de finish. 

Quick results:

1. St Tropez Pirates
2. Miami Celtics
3. Prague Lions


Het zijn dan de Miami Celtics die voor nu op een tweede plaats staan. Jessicia Springsteen en haar RMF Zecilie (v. Acolord) en Shane Breen met Ipswich van de Wolfsakker (v. Carembar de Muze) bleven eveneens foutloos en noteerden een tijd van 145.95 seconden. De ontknoping gaat nog spannend worden dit weekend want ook het team van de Prague Lions bleef foutloos. Hier waren het Marc Houtzager met Sterrehof's Edinus (v. Padinus) en Niels Bruynseels in het zadel van Delux T&L (v. Toulon) die een tijd van 146.07 seconden bij elkaar sprongen. 

Individueel

Het is de Ier Darragh Kenny die in het individuele klassement niet te verslaan was. Hij rekende er op Christos (v. Cristo 5) met wie hij een tijd noteerde van 65.78 seconden. Het is dan Lorenzo de Luca die op een tweede plaats eindigde met Soory de l'Hallali met wie hij rondkwam in 66.11 seconden. Rene Lopez en Twig du Veillon (v. Diamant de Semilly) zien we terug op een derde plaats, voor Scott Brash en Hello Mr President (v. Comme d'Api JR). Martin Fuchs stuurde zijn The Sinner nog naar een vijfde plaats. 

Pieter Devos eindigde individueel met Claire Z  op de zesde plaats, Niels Bruynseels werd negende. 

Maikel van der Vleuten en Verdi Tn werden individueel 14e, Marc Houtzager volgt dan op de 15e plaats. 

Team resultaten

Resultaten individueel