Paris Panthers met Gregory Wathelet winnen Quarter Final GCL Super Cup in Praag

Paris Panthers met Gregory Wathelet winnen Quarter Final GCL Super Cup in Praag

Met veel spanning werd er uitgekeken naar de kwartfinale van de GCL Super Cup tijdens de Prague Playoffs. De twaalf teams werden onder enthousiast gejuich onthaald in de Praha O₂ Arena, waarna elk teamlid het beste van zichzelf gaf in het 1.60m hoge parcours. Uiteindelijk bleken de Paris Panthers (Gregory Wathelet, Harrie Smolders en Ben Maher) de ongenaakbare winnaars.

Het technische 1.60m parcours liet geen enkel team met een volledige nulscore eindigen, waardoor Ben Maher als laatste aan zet het lot van de Paris Panthers in handen had. Zowel teamgenoot Gregory Wathelet met de KWPN schimmelhengst Nevados S (Calvados Z), als Harrie Smolders op Monaco N.O.P. (Cassini II) hadden reeds een foutloze omloop afgelegd, waardoor Maher zich maximaal zeven strafpunten kon permitteren om de winst te verzekeren. Een sterke omloop van Maher met de 12-jarige KWPN hengst Faltic HB (Baltic VDL), waarbij het duo één jammere springfout kreeg, bleek voldoende om met het goud aan de haal te gaan. 

Als tweede eindigde Madrid in Motion, waarbij Jack Whitaker in het zadel van Q Paravatti N (Quality Time TN), en Angelica Augustsson Zanotelli met de BWP merrie Kalinka va de Nachtegaele (Epleaser van 't Heike) zonder fouten bleven. Samen met de acht strafpunten van Eduardo Alvarez Aznar op de rug van Bentley de Sury (Sunday de Riverland) mocht het team de zilveren medaille in ontvangst nemen. 

Voor de derde plaats op het podium kwam het aan op snelheid. Maar liefst vijf teams eindigde met een teamtotaal van twaalf strafpunten, waardoor een strakke chrono het verschil maakte tussen wel of geen medaille. De Istanbul Sultans bleken de grootste snelheidsduivels, en klokten gezamenlijk af op 201.14 seconden. Gerrit Nieberg zette er met Blues d'Aveline CH (Baloussini) de enige nulronde neer. Sanne Thijssen kreeg in het zadel van Con Quidam RB (Quinar Z) twee springfouten, één meer dan Omer Karaevli en de 10-jarige BWP ruin Maurice (Thunder van de Zuuthoeve).

Omdat Jens Baackmann met de 11-jarige Aglaia J (Arpeggio) voor het belsignaal startte ziet de Cannes Stars zijn kans op winst vervallen. Het team werd immers uitgesloten. Balen voor teamgenoot, Johnny Pals met de 14-jarige Charley (Calido I).


Vind de volledige uitslag hier.

Foto: © Tomas Holcbecher for Equnews