Longines Global Champions Tour kondigt kalender met 16 manches aan voor 2023

Longines Global Champions Tour kondigt kalender met 16 manches aan voor 2023

Met het onthullen van de volledige kalender, is het aftellen naar het Longines Global Champions Tour & GCL-seizoen 2023 officieel begonnen!

Met de Prague Playoffs werd het GCT seizoen van 2022 alweer afgesloten met een knaller van formaat. Alle ogen zijn nu gericht op een nieuw seizoen vol spanning in het komende jaar 2023, waarbij de strijd gestreden zal worden over maar liefst 16 evenementen. Met een geheel nieuwe bestemming toegevoegd aan de zinderende mix van terugkerende fanfavorieten, bouwt de spanning voor het nieuwe seizoen. Dit alles terwijl 's werelds meest dynamische springsportserie enorme nieuwe projecten en innovaties lanceert om de sport op alle gebieden vooruit te helpen, inclusief een aanzienlijke toename in prijzengeld.

In het komende seizoen van 2023 zullen de individuele LGCT-serie en de GCL team-championship-race continenten overspannen van het Midden-Oosten tot Noord- en Zuid-Amerika, Azië en het hart van Europa, waardoor de krachtige wereldwijde voetafdruk van het circuit wordt versterkt.

Jan Tops, President en oprichter van de Longines Global Champions Tour en GCL zei: "We zijn verheugd om onze kalender voor 2023 met 16 evenementen over de hele wereld aan te kondigen. We zijn verheugd met het sterke momentum dat LGCT en GCL blijven ervaren, en elk jaar kijken we ernaar uit om onze gepassioneerde fans een mix van opwindende nieuwe locaties en oude favorieten te kunnen bieden met enkele van 's werelds grootste steden en iconische bestemmingen.

We zijn zoals altijd vastbesloten om onze sport te laten groeien en nieuw publiek aan te trekken voor de springsport, en volgend jaar kunnen we niet wachten om iedereen onze nieuwe plannen te laten zien om LGCT & GCL in een snel en zinderend tempo te laten groeien."


De LGCT en GCL Kalender voor 2023:

Doha: 2 - 4 maart

Miami Beach: 12 - 15 april

Mexico City: 20 - 23 april

Madrid: 12 - 14 mei

Ramatuelle/Saint Tropez: 1 - 3 juni

Cannes: 8 - 10 juni

Stockholm: 16 - 18 juni

Paris: 23 - 24 juni

Monaco: 29 June - 1 juli

Riesenbeck: 21 - 23 juli

London: 10 - 13 augustus

Valkenswaard: 18 - 20 augustus

Rome: 15 - 17 september

New York: 22 - 24 september

Riyadh: 26 - 28 oktober (Finales)

Prague: 16 - 19 november (Playoffs)


KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE KALENDER

Bron: Press Release Longines Global Champions Tour

Foto: © Press Release GCT