Eerste manche van Global Champions League in Doha: Shanghai Swans starten met leiderspositie

Eerste manche van Global Champions League in Doha: Shanghai Swans starten met leiderspositie
De eerste manche van de Global Champions League in Doha is vandaag officieel afgelopen. Met nog 18 manches te gaan, is de strijd nu al erg spannend.

Aan de leiding staan momenteel de Shanghai Swans van Daniel Deusser met Calisto Blue (Chacco Blue) en Pius Schwizer met Cortney Cox (Carlo). Beide ruiters legden in Doha twee foutloze rondes af en nemen zo de leiding met 30 punten.

Valkenswaard United van Bertram Allen en Frank Schuttert volgt met 25 punten. Allen stuurde zijn Harley vd Bisschop (Dulf vd Bisschop) twee maal foutloos rond in Doha, Schuttert maakte met Chanti's Champion in de tweede ronde een balkfout. Dan is het aan New York Empire met 21 punten. Scott Brash bleef twee keer van het hout met Hello Senator (Carambole), Hans-Dieter Dreher verscheen met Prinz enkel aan de start van de tweede ronde, waar hij vier strafpunten aangerekend kreeg. Met Berlinda (Berlin) bleef hij in ronde 1 foutloos.

Madrid In Motion van Maikel van der Vleuten en Michael G Duffy volgt met 19 punten, London Knights van Nicola Philippaerts, Ben Maher en Emily Moffitt heeft de vijfde positie met 17 punten.

We kijken vol spanning uit naar de tweede manche, die zal doorgaan in Mexico City van 11 tot 14 april!