Jonge hengst in de spotlights: Het uitmuntend vermogen van Oscar The Homage.

Jonge hengst in de spotlights: Het uitmuntend vermogen van Oscar The Homage.

Jonge hengsten zijn de toekomst van de fokkerij. Een uitblinker is daarbij de zesjarige Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z x Elton). Op zijn 3 jaar was hij één van de vier zonen van Quint Vh Maarlo Z op de BWP keuring.

Sinds die tijd wordt hij door Bille Brecht gereden en hierover is Brecht vol lof: “Deze hengst gaat ooit het hoogste springen, is top scherp met een uitzondelijke schoudergebruik, souplesse en ingesteldheid. Zelden zo een comfort gereden.” “Het lijken cavaletti’s voor deze hengst” sprak een van de Clipmyhorse commentatoren.


Oscar The Homage toonde tijdens de PAVO hengstencompetities zijn onbegrensd vermogen met een uitzonderlijk goed schouder gebruik. De hengst heeft een goede mond en is heel simpel te rijden. Hij komt uit de stam van verschillende 1m60 paarden als Turbo van ’t Gestehof, Ublesco, Vicace ter Wilgen, … Oscar zijn éérste jaargang is alvast veelbelovend en zien we zeker terug op de volgende BWP keuring!


Oscar The Homage is vers beschikbaar bij Krismar Stables www.krismarstables.com en bij Michel Spaas www.berkenbroeck.comf. Houou Tomita for Equnews