OS: Jung verliest leiderspositie na cross. Townend neemt over

OS: Jung verliest leiderspositie na cross. Townend neemt over

In Tokio werd deze nacht de cross van de eventing verreden. Voor aanvang stond de Duitser Michael Jung aan de leiding van het klassement.  De ruiters kregen een erg pittige cross voorgeschoteld waar op verschillende hindernissen fouten werden gesprongen. Ook de toegestane tijd bleek een issue: verschillende combinaties slaagden er niet in om binnen de tijd te finishen. 

Michael Jung slaagde er niet in zijn leiderspositie vast te houden. Hij kreeg met Chipmunk Frh een fout op hindernis 14c. Hierdoor zakt hij weg naar de tiende plaats in het klassement. Oliver Townend neemt de leiding over. Hij sprong wel een foutloze cross in het zadel van Ballaghmor Class (v. Courage II) en finishte binnen de tijd. Dit brengt zijn totaal aantal strafpunten op 23,60 seconden. Julia Krajewski en Amande de B'neville (v. Oscar des Fontaines) volgen op een voorlopige tweede plaats. Laura Collett (London 52) maakt de top drie compleet.

Tim Price (Vitali) en Kazuma Tomoto (Vinci de la Vigne) vervolledigen de voorlopige top vijf.

In de teamcompetitie staat Groot-Brittanië aan de leiding dankzij sterke prestaties van Oliver Townend, Laura Collett en Tom McEwen. Australië en Frankrijk volgen op plaatsen twee en drie.

Klik hier voor de resultaten