Maxime Lambrecht en Karin Donckers direct goed op eerste dressuur dag in Waregem

Maxime Lambrecht en Karin Donckers direct goed op eerste dressuur dag in Waregem
Op de eventing wedstrijd in Waregem is vandaag de dressuur gestart. Diverse landen waaronder België en Nederland zullen hier en eventueel in Boekelo nog strijden voor de laatste punten voor hun Tokio Ticket. Beide landen hebben intussen hun eerste ruiters aan de start gehad. 

In de Nations Cup in de CCIO4* competitie weet de Zweedse Therese Viklund voorlopig de leiding te nemen met Viscera (Fidertanz) met een totaal van 27.30 strafpunten. Of dat voldoende is om de leiding morgen te behouden wordt afwachten voor de amazone. Het is dan de Duitser Andreas Ostholt die met Corvette 31 (Chacco Blue) met 28.10 strafpunten op een voorlopige tweede plaats staat. Zijn landgenote Rebecca-Juana Gerken en haar Scipio S (Sunlight) eindigde met 28.30 strafpunten op de derde plaats. 

Verder zien we dan een vierde plaats voor Ilonka Kluytmans en Canna There He Is (Veron) met wie ze op 28.50 strafpunten eindigde. Karim Florent Laghouag en Triton Fontaine sluiten het rijtje dan af met een vijfde plaats. 

Voor België weten Maxime Lambrecht met Felix Roses (32.50 strafpunten) en Valentine Steeman met Vaudou du Boisdeville (32.90 strafpunten) naar een voorlopige 12e en 13e plaats te rijden. 

Landenwedstrijd:

Voorlopig gaat Zweden aan de leiding met 57,20 strafpunten totaal. Duitsland volgt dan met 58.00 strafpunten, terwijl Frankrijk de nummer die voltooid met 60.90 strafpunten. Nederland staat met 65.40 nu vierde en België volgt op een zesde plaats met 72.20 strafpunten. 

CCI3*

In de driester is het voor Frankrijk Nicolas Pertusa die aan de leiding gaat met Vinsou de Moselly (Heole de Moselly) met een totaal van 25.90 strafpunten. Felix Vogg volgt hem dan met Cayenne (Careful) op de tweede plaats met 26.90 strafpunten. Tim Lips mag dan zelf niet tevreden zijn over de proef die hij neerzette met Herby (VDL Zirocco Blue), maar met 27.60 strafpunten is het goed voor een voorlopige derde plaats. Jarno Verwimp noteerde met Dabiola M het beste Belgische resultaat met een totaal van 31.60 strafpunten wat hem een voorlopige achtste plaats opleverde. 

CCI2*

Merel Blom voert dan het podium aan in de tweester met haar Crossborder Radar Love en een totaal van 29.00 strafpunten. Zij voelt daar echter de hete adem van Karin Donckers in haar nek die met een klein verschil van 29.30 strafpunten met haar Namira op de tweede plaats volgt. Ook met haar andere troef Nerium noteerde ze een nette 31.00 strafpunten wat nog goed was voor de vierde plaats. Virginie Caulier en haar Hobama de la Baille Rouge werden met 30.40 strafpunten derde. 

Morgen wordt de tweede dressuurdag verreden.

Resultaten