Michèle George zorgt voor Belgisch goud op EK Riesenbeck

Michèle George zorgt voor Belgisch goud op EK Riesenbeck

Michèle George heeft op het Europees Kampioenschap Para Dressuur voor de eerste Belgische gouden medaille gezorgd. In het zadel van Best of 8 (v. Bonifatius) won de amazone de individueel Graad V. 

Deze Grand Prix was tegelijkertijd ook de eerste kwalificatie voor de Freestyle Finale. George haar meest geduchte tegenstander was de Nederlandse ruiter Frank Hosmar. Beide werden afwisselend door de jury op plaats één en twee gezet. Hoewel George bij slechts twee van de vijf juryleden op één stond, was het toch de Belgische die aan het langste eind trok na haar proef op Best of 8, de dertienjarige merrie van Bonifatius. Het duo won met een score van 76,308%. 

Hosmar werd bij drie van de vijf jury's op één geplaatst na zijn proef op Alphaville NOP (v. Sandreo). Met de achttienjarige ruin kreeg de Nederlander een totale score van 76,000% en scoorde dus net iets minder dan George. Voor hen was er het zilver. Het brons werd mee naar huis genomen door de Duitse Regine Mispelkamp. Op de KWPN ruin Highlander Delight's (v. Florencio) werd een score toegekend van 74,205%.

Onder Belgische vlag kwam ook Kevin van Ham aan de start. Met Eros van Ons Heem (v. Johnson) kreeg hij van de jury een totaal van 71,231% en werd zo achtste.

Volledige uitslag