Facts ... Rotterdam de deur richting Tokyo 2020

Facts ... Rotterdam de deur richting Tokyo 2020

In Rotterdam proberen heel wat teams het magische ticket voor de Olympische Spelen in Tokyo, 2020 te bemachtigen. Al heel wat teams aan de start hebben een ticket op zak.

Momenteel zijn volgende landen al zeker van een Olympische startplaats: Japan, USA, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Nederland, Australië, Israel, Nieuw-Zeeland, China, Oekraïne, Brazilië, Mexico en Canada.

Van de 20 landen die aan de start kunnen komen hebben er reeds 14 een ticket op zak. Drie startplaatsen worden deze week weggegeven in Rotterdam. Het wordt dus een hevige strijd tussen Oostenrijk, België, Spanje, Denemarken, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Italië, Portugal en Noorwegen.

Fokkerij gegevens

Nog enkele leuke extra fun facts terwijl de tweede individuele kwalificatie gestart is. Het Selle Francais stamboek is het meest vertegenwoordigd aan de start met 13 paarden. Zangersheide volgt met acht paarden aan de start terwijl het beste springstamboek, het KWPN met zeven paarden aan de start komt. Het BWP en OS volgen met beiden zes paarden aan de start.

Van de viervoetige atleten aan de start zijn er 53 mannelijk waarvan 40 ruin. 17 merries nemen het tegen hen op.