Europees Kampioenschap georganiseerd in Milaan in 2023

Europees Kampioenschap georganiseerd in Milaan in 2023

Een paar dagen voor de start van de Europese kampioenschappen in Duitsland heeft de Fédération Équestre Internationale (FEI) bevestigd dat Milaan de gaststad zal zijn van de volgende editie in 2023. 

De combinaties zullen strijden in het hart van het Snai San Siro, een van de meest prestigieuze en moderne paarden accommodaties ter wereld, gelegen in het hart van de Italiaanse stad. Op dit moment is er nog geen datum vastgesteld, behalve dat het evenement ongeveer begin september 2023 is gepland. Na Rome (1963) en San Patrignano (2005) is dit de derde keer dat Italië de organisatie van de European Senior Kampioenschappen.

Vóór de toekenning van de Europese kampioenschappen werd de accommodatie van Snai San Siro gerenoveerd om regelmatig wedstrijden te organiseren en ingericht tot een multifunctioneel paardencomplex. Bovendien werd de installatie van een groot aantal zitplaatsen afgelopen juli gebouwd dankzij de Milano San Siro Jumping Cup die een CSI 3* organiseerde. Momenteel bieden de historische tribunes plaats aan ongeveer 8.000 mensen, en er zullen nog eens 10.000 zitplaatsen worden gebouwd voor het kampioenschap. “We zijn verheugd dat dit belangrijke kampioenschap is toegekend aan Milaan, een hoogtepunt voor paardenliefhebbers, de thuisbasis van de unieke Snai San Siro-accommodatie, die traditie en moderniteit combineert en de ideale setting is om de beste combinaties in Europa te verwelkomen." Aldus Simone Perillo.

Bron: Stud For Life