Duitsland grijpt individueel en teamgoud op EK junioren in Maarsbergen

Duitsland grijpt individueel en teamgoud op EK junioren in Maarsbergen

De Duitse junioren eventing amazone Anna Lena Schaaf kan zich op het EK in Maarsbergen niet alleen voor het goud opstellen met het Duitse team maar ook individueel. Na een foutloze cross en een foutloos springparcours vandaag eindigde ze met haar Fairytale 39 (Fidertanz) 24,1 strafpunten op het goud. 


Quick results teams:

1. Duitsland - 87,0 strafpunten
2. Engeland - 97,2 strafpunten
3. Frankrijk - 99,7 strafpunten


Quick results individueel:

1. Anna Lena Schaaf - 24,1 strafpunten
2. Leilia Paske - Billy Mcfee - 29,0 strafpunten
3. Ann Catrin Bierlein - Auf Geht's Fraeulein Hummel

Met 29.0 strafpunten weet de Britse Leilia Paske haar Billy Mcfee naar het zilver te sturen. Ook zij staat samen met het Britse team op het zilveren podium. De Duitse Ann-Catrin Bierlein en Auf Geht's Fraeulein Hummel zien we dan met 4 strafpunten in het springparcours terug op het brons. 

Het is het Duitse team dat deze vier dagen knap overeind bleef. Gisteren maakte de cross country korte metten met het merendeel van de combinaties. Het volledige Duitse team eindige echter in de top tien uiteindelijk en namen zo het goud mee naar huis met een knappe 87,0 strafpunten. Engeland ziet ook haar volledige team finishen en nemen zo met 97,2 strafpunten het zilver mee naar huis. Dan is het Frankrijk dat met 99,7 strafpunten het goud meeneemt naar huis.

Zowel België als Nederland zagen hun kans in duigen vallen toen van beide teams twee ruiters ten val kwamen in de cross. 

resultaten individueel

resultaten teams

F: Claus Close Up