Deze week: Het Europees kampioenschap springen... alle nuttige info!

Deze week: Het Europees kampioenschap springen... alle nuttige info!

Deze week is het zover. Van 30 augustus tot 3 september staat het Europees kampioenschap op de agenda in Milaan. De 37e editie  betekent voor heel wat landen ook een mogelijkheid om een Olympische selectie in de wacht te slepen. In totaal komen 24 landen aan de start.

16 van de 24 landen hebben een team aan de start: Oostenrijk, België, Frankrijk, Denemarken, Groot-Brittannië, Duitsland, Hongarije, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Portugal, Polen, Zwitserland, Zweden en Spanje maken ook een kans op team medailles. 

Zweden, Nederland, Groot-Brittannië, Ierland, Duitsland en België hebben reeds een Olympisch ticket op zak. Ook Frankrijk, die de Spelen organiseert, komt reeds in Parijs aan de start. Niets missen? Hier is alle nuttige info.

Schema

Dinsdag 29 augustus: Veterinaire check
Woensdag 30 augustus: Start Europees kampioenschap
Donderdag 31 augustus: Eerste ronde van de tweede competitie
Vrijdag 01 september: Tweede ronde van de tweede competitie, alsook team finale
Zaterdag 02 september: tweede veterinaire check
Zondag 03 september: Individuele finale (twee rondes)

Last minute wijzigingen

Er zijn enkele last-minute wijzigingen doorgevoerd in verschillende teams. Nadat eerder bekend werd dat Kim Emmen met Inflame Go (Namelus R), Kars Bonhof met Hernandez TN NOP (Kannan) vervangt zullen volgende wijzigingen plaatsvinden.

Voor Italië neemt Francesco Turturiello met Made In't Ruytershof (Norton d'Eole) de plaats van Francesca Ciriesi in. Ook binnen het Ierse team is er een wijziging. Trevor Breen en Highland President (Clinton) zal voor Ierland starten net als Denis Lynch met Vistogrand (Fantaland). Beiden vervangen Daniel Coyle en Michael Pender.

Startlijsten en resultaten
Livestream
Behind the scenes