Manon Claeys wint bronzen EK medaille!

Manon Claeys wint bronzen EK medaille!

Vandaag is het Europees kampioenschap dressuur gestart in Riesenbeck. De eerste 32 combinaties starten vandaag de Grand Prix. Ondertussen heeft Manon Claeys een bronzen EK medaille op zak  in het EK Individueel Grade IV.

Vandaag zouden bij het EK dressuur 34 duo's aan de start komen. Echter zijn er twee duo's geschrapt van de lijst. Ultrablue de Massa (Rubin Royal OLD) met Marta Sobierajsk (POL) raakte niet door de herkeuring. Verder trok Sorell Klatzko Turbo (Totilas) terug.

Manon Claeys wint medaille

Bij de para dressuur ruiters reed Manon Claeys wel al naar een medaille. Deze ochtend won Demi Haerkens de individuele Gouden EK medaille in de Grade IV. De Nederlandse paradressuur-amazone werd door 3 van de 5 juryleden op één geplaatst. Samen met EHL Daula N.O.P. (IPS Gribaldi) reed de amazone met 77,556% naar de winst. Net geen twee procent voorsprong op Sanne Voets en de 15-jarige KWPN-ruin, Demantur RS2 N.O.P. (Vivaldi).

Voets volgde op zilver  met 75,916% nadat ze door de overige 2 juryleden op één werd geplaatst. De derde trede van het podium kleurde Belgisch. Manon Claeys reed haar 8-jarige KWPN-merrie, Katharina Sollenburg (Electron) naar het brons met 73,444%.