Isabell Werth wint GP Freestyle Salzburg

Isabell Werth wint GP Freestyle Salzburg

Dressuur in Salzburg deze namiddag, en het was Duitsland die met de overwinning naar huis ging. Isabell Werth en Emilio waren de enige combinatie die de grens van 85% voorbij gingen in de wereldbekermanche. 


QUICK RESULT

1. Isabell Werth - Emilio

2. Benjamin Werndl - Daily Mirror

3. Victoria Max-Theurer - Benaglio

Isabell Werth en haar Westfaalse ruin Emilio (v. Ehrenpreis) worden door vier van de vijf juryleden op één geplaatst. Ze scoort een percentage van maar liefst 85.905% en is de enige ruiter boven de 85%. Benjamin Werndl kwam er met Damon Hill-zoon Daily Mirror nochtans dicht bij. Ook zij kregen dezelfde ranking van vier vijfde van de juryleden en kregen gemiddeld 84.705. 

Landgenoten Werth en Werndl lieten zo de concurrentie ruim achter zich. Eerste opvolger Victoria Max-Theurer en Benaglio (v. Breitling W) kregen 78.525% en dat is goed voor de derde plaats. Thuisland Oostenrijk houdt zo alsnog één medaille thuis.

Dat het podium bijna volledig voor Duitsland was is te danken aan Helen Langehanenberg. Met Anabelle (v. Conteur) danst zij naar 78.150%, nipt 0.375% na Max-Theurer en uiteindelijk goed voor de vierde plaats.

Morgan Barbancon en Sir Donnerhall II (v. Sandro Hit) krijgen gemiddeld 77.605% en sluiten zo de top vijf af. 

Resultaten