EK Goud en Brons voor Michèle George en Manon Claeys

EK Goud en Brons voor Michèle George en Manon Claeys

Vandaag werden er heel wat EK-medailles uitgedeeld bij de para-dressuur combinaties. Ook België claimt opnieuw enkele medailles. Michèle Georges voegt opnieuw Goud toe aan het palmares terwijl Manon Claeys een bronzen medaille huiswaarts neemt.

In de Grade IV was de jury verdeeld in zijn quotering. Uiteindelijk won Demi Haerkens met de 15-jarige KWPN-merrie, EHL Daula N.O.P. (I.P.S Gribaldi). Demi Haerkens en EHL Daula N.O.P. wonnen de titanenstrijd van haar teamgenote Sanne Voets met Demantur RS2 N.O.P. in de Kür op Muziek ik Grade IV.

Drie keer goud en winnaar van de teamtest is de conclusie als Demi Haerkens van haar prachtige merrie EHL Daula N.O.P. stapt. “Niet normaal eigenlijk, het is echt geweldig”, is haar eerste reactie. “Ik heb er nog niet de woorden ervoor. Ik kon niet blijer zijn met deze kür. Daula is een geweldig paard. Alle credits aan haar. “Waarom niet aan jezelf? “Omdat ik vind dat we het samen doen. Daula doet heel erg veel voor mij en ze betekent heel veel voor mij. Ik besef nog niet dat ik hier de beste op het EK ben. Dat gaat nog wel komen. Ik denk dat er nog veel meer inzet. Wij zijn nog niet uitgegroeid. Nu gaan we genieten en proosten.”

België's Manon Claeys reed in de Grade IV naar de bronzen EK-medaille in het zadel van de achtjarige Katharina Sollenburg (Electron).

Michèle George wint Grade V kür

Samen met haar vertrouwde Best of 8 was Michèle George een te duchten concurrent in de Grade V kür. De BElgische en haar Bonifatius-merrie reden met 81,275% naar de gouden medaille. Het Belgische duo verwees zo Frank Hosmar naar de zilveren medaille. “Het zijn er tegen de 40”, antwoordt Frank Hosmar op de vraag hoeveel medailles hij heeft gewonnen op internationale kampioenschappen.

Hosmar reed zijn 18-jarige Alphaville N.O.P. (Sandreo) naar een totaal van 79,045%. Het brons kwam op naam van Sophie Wells en LJT Egebjerggards Samoa .

Alle resultaten