Duitsland wint eerste EK medaille. Belgen halen geen Olympisch ticket

Duitsland wint eerste EK medaille. Belgen halen geen Olympisch ticket

Het optreden van Isabell Werth met de 15-jarige Westfaalse merrie, Bella Rose (Bellissimo) verzekerde een Duitse overmacht. Werth en haar merrie werden unaniem op de eerste plaats gezet wat resulteerde in een totaalscore van  85,652%. 

De Britse ruiters leken op koers om op een Zilveren plaats te volgen tot Charlotte Dujardin werd uitgesloten. De Britse stuurde Mount St. John Freestyle (Fidermark) naar 81,91%. Na afloop werd er echter bloed geconstateerd bij Dujardins paard wat het Zilver voor de Nederlandse dressuurruiters verzekerde.

Edward Gal was de laatste ruiter in piste en imponeerde met zijn Glock's Zonik NOP (Blue Hors Zack). Het duo reed na vier jaar afwezigheid op het podium van internationale kampioenschappen, naar 78,758%. De Zweedse ruiters volgden op de bronzen medaille.

De Belgische ruiters halen helaas geen ticket. Ondanks de mooie score van Laurence Roos moet het Belgische team genoegen nemen met een 14e plaats. Voor België weet Laurence Roos zich wel te plaatsen voor de Grand Prix Special. Individueel houdt de amazone alles kansen open.

Uitslag

Lees ook

Laurence Roos tilt Belgische score omhoog
Tegenslag voor Belgen...