Alexander Goovaerts scoort op slotdag in Aken

Alexander Goovaerts scoort op slotdag in Aken

Op de slotdag van het CDI Aachen hebben de jeugdcombinaties zich laten opvallen. In de afsluitende kür op muziek loodste Micky Schelstraete haar Grand Charmeur (Charmeur) naar de eindzege met 75,1%. Alexander Goovaerts scoorde opnieuw bij de Children.

Micky Schelstraete zorgde voor een hattrick in Aken. De Nederlandse plaatste zich eerder al op de eerste plek in de teamproef en pakte gisteren al een individuele winst. Vandaag schreef ze de kür eveneens op haar naam. Het paar werd opgevolgd door Jana Lang met Davy Jones 18 (Dancier) met 73,733%. In het zadel van Summer Rose OLD (Sir Diamond) reeds Romy Allard bij de junioren naar de derde plek met 73,208%.

De Children rubriek kwam op naam van Kenya Schwierking met Cecil 18 (Bordeaux). Het paar verzamelde een totaal van 72,448% en verwees zo Emma Blatt met Akanthus 8 (Connery) naar de twede plek met 71,667%. Kebie Raaijmakers vervolledigde het podium met haar 12-jarige Happy Feet 11. De combinatie was goed oor 71,198%.

Net buiten het podium kleurde de top vijf verder Belgisch. Alexander Goovaerts stuurde zo zijn Habiba vh Bloemenhof naar de vierde plaats. Met 71,146% bleef het duo voor op Zara van Rijckeghem die met onder het zadel Fairy Queen 15 (Feedback) knap op de vijfde plek stond.