Ruim de helft van 4- en 5-jarigen blijven foutloos tijdens Cyclus Jonge Paarden Lier

Ruim de helft van 4- en 5-jarigen blijven foutloos tijdens Cyclus Jonge Paarden Lier

De Cyclus voor Jonge Paarden is deze week te volgen bij het Azelhof in Lier. In de reeks voor vierjarige paarden bleven 54 van de 90 combinaties foutloos, terwijl dat er bij de vijfjarigen 126 van de 220 waren. 

Voor deze rubriek stonden de hindernissen op een hoogte van 90cm afgesteld in een parcours waarbij de chrono niet werd bijgehouden. 

Onder andere Jeroen Verschueren boekte twee op twee en hield zowel met Abresco CV Z (Amadeao van't Vossenhof Z) als met Diego van het Leiseinde Z (Diamant de Semilly, fokker: Hendrik Van Immerseel) de balken in de lepels. Kirsten Franken legde ook twee foutloze ritten af met Ulrike van de Noordheuvel (Grandorado TN) en Unika van de Noordheuvel (Opium Jw van de Moerhoeve). 

Opvallend was ook Joy Fonck. Hij kwam met drie paarden aan de start en slaagde erin om met allen vlekkeloos te finishen. Zijn team van paarden bestond uit Croissant Z (Colorit Z, fokker: Noach Lomme), Uriana d'Acsis (Qupido H) en Ultimo van de Kasteeldreef (Untouchable). 

Volledige uitslag 4-jarigen

Bij de vijfjarigen stonden maar liefst 220 paarden aan de start. Virginie Thonon hield maar liefst zes van de zeven paarden waarmee ze aan de start kwam foutloos. Haar zagen we aan het werk met Newston Sitte L B (Dayton Sitte), Nagasaki Sitte (Quabri de l'Isle) en Nagir Sitte (Leandro VG) uit de fokkerij van Horse of Belgium maar daarnaast ook met Ahdia La Perla Z (Aktion Pur Z, fokker: Benoit Billemont), Caddo Waldstar Z (Cornet Obolensky, fokker: A. Waldman) en Josty de Riverland (Quatro de Riverland, fokker: Karel Van Bael). 

Voor Frederik Dekens was er vier op vier met foutloze omlopen voor Too Soon (Malito de Reve, fokker: Jonas Sunaert) en Titot Van Den Dael (Chaiton F Z, fokker: Frederik en Eric Dekens) en de door Stoeterij Van Paemel gefokte Cassius Van Paemel Z (Cicero Z Van Paemel) en Kentucky Van Paemel Z (Kannan).

Vincent Bourguignon kon die prestatie evenaren met de fokproducten van Pieter Bourguignon, Tokio de Bourguignon (Vigo d'Arsouilles) en Texas de Bourguignon (Marko van Spieveld) en nog Tonic Ter Spelonck (Mosito van het Hellehof, fokker: William en Ellen Van Eynde) en Talinka vd Zwartbleshoeve (Nixon v't Meulenhof, fokker: Wim Bode).

Volledige uitslag 5-jarigen