Corona: aantal aanwezigen professionele wedstrijden gehalveerd, bij amateurs enkel gezinsleden als publiek

Corona: aantal aanwezigen professionele wedstrijden gehalveerd, bij amateurs enkel gezinsleden als publiek

Het Overlegcomité van de verschillende regeringen van ons land heeft op 16/10 samengezeten over de verdere aanpak van de coronapandemie. Er werden zoals verwacht een aantal verstrengde maatregelen aangekondigd. Ze gaan in vanaf maandag 19/10.


Voor de sportsector zijn er specifieke protocollen en die blijven komende week nog van kracht. Dat betekent dat er vooralsnog geen wijzigingen zijn voor de sport en de update van 14/10 nog van toepassing is. Tegen eind volgende week (ten laatste vrijdag 23/10) zal er meer duidelijkheid zijn in welke mate deze protocollen aanpassingen zullen ondergaan. We volgen dit op met de bevoegde instanties en zullen in goed overleg tot oplossingen komen. We communiceren hier dan zo snel mogelijk over.


Wat echter wel al wijzigt, is dat het aantal toegelaten aanwezigen op professionele sportwedstrijden wordt gehalveerd van 400 naar 200. Bij amateurwedstrijden zijn enkel leden van hetzelfde huishouden nog welkom als toeschouwer.


Horeca gaat vanaf maandag 19/10 wel dicht, wat betekent dat clubs hun horecavoorzieningen zullen moeten sluiten en dit al voor minstens vier weken. Ook de organisatoren van wedstrijden kunnen vanaf maandag geen horecagelegenheden meer voorzien.


Voor evenementen waar er op dit moment geen goedgekeurd protocol is wordt de aanwezigheid beperkt tot 40 personen. Voor fokkerijwedstrijden betekent dit dat er maximaal 40 personen aanwezig mogen zijn.

bron: Persbericht