Minister Ben Weyts zet limiet op indoorsporten!

Minister Ben Weyts zet limiet op indoorsporten!

Sinds vrijdag zijn de verstrengde maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken van kracht. Naast de algemene regels, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. Vanaf woensdag schakelt de sport over op code oranje...

Concreet betekent dit dat indoorsportactiviteiten waarbij geen anderhalve meter afstand bewaard kan worden voor iedereen boven 12 jaar tijdelijk verboden worden.

"We roepen iedereen op om de veiligheidsmaatregelen langs het veld maximaal te respecteren, zodat de sportactiviteiten op het veld kunnen blijven doorgaan”, zegt minister van Sport Ben Weyts. Hoe dit zal omgezet worden in de paardensport is momenteel onduidelijk. Wel lijkt het erop dat een kleinere bezetting zal doorgevoerd worden in het deelnemersveld.

“Voor kantines en publiek blijft de lat gelijk liggen met respectievelijk de horeca en bijvoorbeeld de cultuursector”, zegt Weyts. “In een stadion of kantine kan je regels handhaven. Sporters en hun publiek kunnen zich even goed gedragen als cafébezoekers of concertgangers. Maar we waarschuwen wel: als de situatie blijft verslechteren, dan komen er ook nog strengere maatregelen in beeld.