Jumping: De JM Indoor Masters gaan weer van start!

Jumping: De JM Indoor Masters gaan weer van start!


De JM Indoor Masters zijn een vaste waarde waarmee de organisatie jonge, ambitieuze ruiters de kans wil geven om deel te nemen aan Jumping Mechelen. Een plaatsje bemachtigen kan door deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden die in het najaar plaatsvinden. Sinds 2020 wordt daarbij extra aandacht besteed aan de toilettage, veilig gedrag en techniek van zowel ruiter als pony of paard.

Samenwerking met Jeugd Cup Stijlspringen

In 2021 vindt alweer de 8ste editie plaats van de Indoor Masters, één van de meest opwindende jumpingwedstrijden in ons land. De editie die dit jaar plaatsvindt, wordt net zoals vorig jaar georganiseerd in samenwerking met de werkgroep Jeugd Cup stijlspringen. Binnen deze werkgroep wordt reeds jarenlang specifieke aandacht besteed aan begeleiding en ondersteuning van ruiters. Die begeleiding en ondersteuning zal nu ook meer op de voorgrond treden tijdens de Indoor Masters. Ruiters en hun omkadering zullen in bepaalde proeven niet enkel beoordeeld worden op hun prestatie, maar ook constructief beloond worden voor het correct toiletteren en optomen, het veilig inspringen, de techniek en tactiek van zowel ruiter als paard.


10 kwalificatiewedstrijden

Er zijn dit jaar 10 indoor wedstrijden. Op 5 kwalificatiewedstrijden voor pony's en jeugd en 5 kwalificatiewedstrijden voor senioren en jeugd, kunnen ruiters zich plaatsen voor de diverse finales die op verschillende dagen plaatsvinden tussen kerst en Nieuw. De Indoor Masters staan open voor Paardensport Vlaanderen/LEWB ruiters en LRV ruiters.

Indien er door COVID-maatregelen een kwalificatiewedstrijd niet georganiseerd kan worden, zal getracht worden om een andere locatie te vinden. Indien dit niet mogelijk is, kunnen het aantal kwalificaties verminderd en de selectievoorwaarden aangepast worden.


Bron: Paardensport Vlaanderen