Hoop doet leven: vanaf juni wellicht weer events met 200 mogelijk

Hoop doet leven: vanaf juni wellicht weer events met 200 mogelijk

Het overlegcomité dat over een versoepeling moet beslissen, is zonet samengekomen. De persconferentie is momenteel in volle gang. Beslist werd onder andere dat er vanaf juni weer events mogelijk tussen zijn met maximum 200 personen in de buitenlucht. Over de zomer werd nog niets beslist, dat meldt Het Laatste Nieuws.


Over de evenementen in de zomer (juli en augustus) zijn de verschillende regeringen het nog niet eens geraakt: de standpunten lagen te ver uit elkaar. De onderhandelingen zullen nu verder gevoerd worden in de luwte. Ten laatste half mei zou er een beslissing worden gecommuniceerd.Voor juni is wel al beslist en kan er wel wat meer: daar wordt het voorstel van de expertengroep GEMS gevolgd om buiten 200 personen toe te laten op een evenement en binnen 75% van de CIRM-capaciteit - het protocol dat rekening houdt met de toegelaten densiteit en afstanden tussen toeschouwers.De aanwezigen moeten wel een mondmasker dragen, zitten en sociale afstand bewaren. Er zouden ook een aantal voorwaarden aan de organisatie van de evenementen gekoppeld worden, zoals een maximum van 500 bezette bedden op intensieve zorg. 

De plannen voor mei blijven dezelfde. Bij georganiseerde activiteiten buiten zijn maximaal 50 personen toegelaten. Binnen kunnen enkel testevents doorgaan. Wat dit concreet voor onze sport betekent, is nog niet duidelijk. 


Bron: HLN