Vlaamse Sportfederatie: "Plan voor heropstart amateursport vanaf half januari"

Vlaamse Sportfederatie: "Plan voor heropstart amateursport vanaf half januari"

Omwille van de Coronacrisis zitten de amateursporters nog steeds thuis en zijn enkel wedstrijden voor professionele ruiters toegelaten. Toch lijkt er ook voor amateurs licht aan het einde van de tunnel: "Er wordt aan een plan gewerkt op de amateurclubsport vanaf half januari weer op gang te trekken", klinkt het bij Koen Umans, voorzitter van de Vlaamse Sportfederatie. 

"Sport is zowel lichamelijk als mentaal belangrijk in de strijd tegen Corona", gaat hij verder. "We begrijpen dat de clubsport niet in één keer kan worden 'losgelaten" maar er wordt momenteel aan een plan gewerkt met verschillende virologen en minister van Sport Ben Weyts. We willen als federatie niet alleen beslissen hoe de sport weer op gang moet komen, daarom denken virologen mee met onze exitstrategie. Zij vanuit virologisch standpunt, wij vanuit de sportfederatie", besluit hij. 

Die heropstart zal wellicht in fases verlopen en volgens gedetailleerde richtlijnen. Outdoorsporten zullen voorrang krijgen op indoorsporten en niet-contactsporten op contactsporten. Het lijkt er dus op dat de paardensport als één van de eerste sporten weer mogelijk zal zijn.