Zorgt de regeling van de FEI voor oneerlijke verdeling van rankingpunten?

Zorgt de regeling van de FEI voor oneerlijke verdeling van rankingpunten?

Vandaag raakte bekend dat de FEI alle internationale wedstrijden op het Europese vasteland heeft afgelast nav de rhino-uitbraak. Er werden echter enkele uitzonderingen gemaakt. Zal dit voor oneerlijke concurrentie zorgen? 

De wedstrijden in Vejer de la Frontera (Sunshine Tour), Vilamoura, San Giovanni en Gorla Minore zouden nog kunnen plaatsvinden mits de nodige strenge regels. De paarden die er dus aanwezig zijn mogen blijven maar er worden absoluut geen nieuwe paarden op het eigendom toegelaten. 

Aangezien de ene wedstrijd werd afgelast en de andere mag blijven duren, roept dit enkele vragen op ivm Longines Ranking punten. Is het wel eerlijk dat een honderdtal ruiters rankingpunten kunnen scoren, terwijl de rest (de meerderheid) gedwongen werd huiswaarts te keren? 

Dezelfde periode vorig jaar kreeg de FEI reeds te maken met kritiek aangaande de regeling van Longines Ranking punten. De federatie annuleerde toen de rankingpunten die te rapen vielen op een wedstrijd in Villeneuve-Loubet. Hierdoor zag de amazone uit Sri Lanka Mathilda Karlsson haar kwalificatie voor Olympische Spelen ontnomen worden door de FEI. 

To be continued...