Voormalig FEI-president Doña Pilar de Borbón overleden

Voormalig FEI-president Doña Pilar de Borbón overleden
Doña Pilar de Borbón overleed op 83-jarige leeftijd in Madrid. Ze was tussen 1994 en 2006 president van de FEI en van 1996 tot 2006 lid van het IOC van Spanje.

Doña Pilar de Borbón is de oudere zus van de voormalige koning van Spanje, Juan Carlos I en dus de tante van de huidige koning, Felipe VI. Officieel is haar titel dus Hare Koningklijke Hoogheid Infanta (dynastieke titel die gegeven wordt aan kinderen van de Spaanse of voormalige Portugese koninklijke families, nvdr) Doña Pilar de Bórbon. 


Zelf amazone in haar jeugd, was ze naast president van de FEI en lid van het Spaanse IOC, ook lid van de Sport-en Milieucommissie tussen 1996 en 2006 en erelid van het IOC sinds 2006. 
Doña Pilar de Borbón diende ook de Olympische Beweging als lid van de uitvoerende raad van het Spaanse Olympisch Comité en was erevoorzitter van de Spaanse federatie voor paardrijden. 
Tussen 2007 en 2009 was ze voorzitter van de Europese Federatie van cultureel erfgoed "Europa Nostra", die werkt aan de bescherming van het Europese culturele en natuurlijke erfgoed. 


Huidig IOC-president Thomas Bach: "Haar grote passie voor sport is altijd aangetoond in alles wat ze doet. Ik zal haar altijd herinneren als een vriendelijke en warm persoon, constant geleid door de Olympische waarden en een onwrikbare toewijding aan het bevorderen van de rol van sport in de samenleving."