Tim Prouvé en Melanie Gelin laten Brabançonne klinken in Opglabbeek

Tim Prouvé en Melanie Gelin laten Brabançonne klinken in Opglabbeek

In de finale voor vijf-en zesjarigen heeft Tim Prouvé deze ochtend de Brabançonne laten klinken. Samen met zijn eigen gefokte Nike Prova won Prouvé naar de winst. Melanie Gelin won de 1.40m rubriek met Arroucha Hero Z.

Tim Prouvé en de Elvis ter Putte-zoon, Nike Prova won met een nipt verschil van Alise Oken met onder het zadel Independence (VDL Zirocco Blue). Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Marie Hecart vervolledigde het podium met Drosera de Carva (Kannan*Gfe).

Net buiten het podium sprong Loic Cannaert met E-Risingson Z (Elvis ter Putte) foutloos naar de vijfde plek. 

In de 1.40m Prijs Emmers kwam Melanie Gelin als één van de laatste aan de start. In het zadel van Attoucha Hero Z (Aganix) bleef Gelin als enige foutloos onder de 64 seconden. Het paar snoepte zo op de valreep ruim één seconde van de tijd van Boheme de la Roque (Kannan*Gfe). Hannah Schleef vervolledigde het podium met Estella (Indoctro).

Net buiten het podium kleurde de top vijf volledig Belgisch. Kirsten Rombouts strandde op de vierde plek met de 8-jarige Gold Fever van 't Heike-zoon, Lazzaro Van 't Leetereind. Melanie Gelin vervolledigde het feest met een vijfde plek in het zadel van Alana Hero Z (Aganix du Seigneur).

Alle resultaten