Sterrenpodium in CSI5* Prijs Knokke-Heist: De Luca & Halifax, Deusser, Bruynseels

Sterrenpodium in CSI5* Prijs Knokke-Heist: De Luca & Halifax, Deusser, Bruynseels

Met een deelnemersveld VOL topruiters was de Prijs Knokke-Heist CSI5* 1,50m niet de minste proef om naar te kijken vandaag op Knokke Hippique. Het podium was dan ook navenant; Lorenzo De Luca op de eerste plaats met Halifax van het Kluizebos, Daniel Deusser op 2 en Niels Bruynseels op 3.

QUICK RESULT

1. Lorenzo De Luca - Halifax vh Kluizebos
2. Daniel Deusser - Caliso Blue
3. Niels Bruynseels - Jenson van 't Meulenhof


Met maar liefst zes Belgische van de top tien plaatsen in deze internationale toprubriek, was het een waar Belgisch feestje in deze CSI5* Two Rounds. De Luca en de twaalfjarige Heartbreaker-zoon Halifax vh Kluizebos wonnen in 41,77 seconden, een halve seconde sneller dan Daniel Deusser en het eveneens twaalfjarige toptalent Calisto Blue, een zoon van Chacco Blue. Niels Bruynseels zorgde voor een Belgische plaats met Jenson van 't Meulenhof (Vagabond de la Pomme). Zij finishten als derde in 44,21 seconden. 

De top vijf werd voortgezet met een vierde plaats voor Frédéric Vernaet en de tienjarige hengst Dieu Merci van T&L (Toulon). Shane Sweetnam rekende dan weer op een Belgisch paard voor zijn Ierse vijfde plaats; Chaqui Z (Chacco-Blue) finishte met hem in 45,34 seconden. 

Gudrun Patteet moesten we ook niet missen in deze top tien. In het zadel van de elfjarige Centeuer Z-zoon Sea Coast Valdelamadre Clooney werd ze zesde. Karel Cox, die eerder de GP won, werd nu zevende met Kill Bill Max (Toulon). Pieter Devos stuurde Jade vd Bisschop (Ogano Sitte) naar de achtste plaats, Dominique Hendrickx sloot de top tien in schoonheid af met Vintadge de la Roque (Kannan). 

Klik hier voor het volledige resultaat.