Situatie in Valencia loopt uit de hand, FEI grijpt in

Situatie in Valencia loopt uit de hand, FEI grijpt in

Zoals eerder beloofd heeft de FEI vijf extra dierenartsen naar Valencia gestuurd vanwege de rhino-uitbraak maar daar blijkt de situatie veel erger dan eerst omschreven. Er is een groot tekort aan dierenartsen en medicijnen. Enkel dierenartsen naar Valencia sturen, is niet voldoende, aldus een correspondent ter plaatse. "We zitten in fase twee van de epidemie dus plaatsen in klinieken zijn essentieel", klinkt het. "Helaas zitten alle klinieken vol". 

"Dierenartsen proberen een veldhospitaal op te zetten onder een tent maar in deze tenten is er geen takel om paarden op te hangen. Die takels zijn echter essentieel in het stadium van de epidemie. Er is ook niet voldoende medicatie. Er werden al twee luchttransporten uitgevoerd vanuit Frankrijk en op maandag komt er een derde", klinkt het. 

Schlotterer, een dierenarts ter plaatse, van de situatie als volgt samen: "Ik ben ervan overtuigd dat het indammen van paarden en het onmiddellijke einde van nationale en vooral internationale wedstrijden de enige oplossing is om de epidemie te stoppen. Ik verwacht dat de FEI haar verantwoordelijkheid neemt omdat de situatie ernstig is en binnen twee weken catastrofaal kan worden", besluit hij.

Onderstaande video toont de strijd van een merrie die afgelopen week ziek werd.