Scandinavian Vikings snellen naar overwinning in tweede ronde GCL Monaco

Scandinavian Vikings snellen naar overwinning in tweede ronde GCL Monaco

De Scandinavian Vikings Evelina Tovek en Geir Gulliksen bezegelden zonet hun overwinning in de tweede ronde van GCL Monaco. In de individuele ranking wist Kevin Staut te winnen met de veertienjarige BWP-ruin For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure)!

QUICK RESULT

1. Scandinavian Vikings - 1 strafpunt, 133,16 seconden
2. Monaco Aces - 8 strafpunten, 130,54 seconden
3. Doha Falcons - 9 strafpunten, 130,25 seconden


De Scandinavian Vikings, Evelina Tovek en Geir Gulliksen, wonnen met 1 strafpuntje voor tijd. Dat kwam van Gulliksen en VDL Groep Quatro (Quaprice Bois Margot) in de tweede ronde. Tovek bleef met Dalila de la Pomme (Taran de la Pomme) en Winnetou de la Hamente Z (Winningmood) foutloos. 

Laura Kraut, Julien Epaillard en Marlon Modolo Zanotelli, de Monaco Aces, werden tweede met 8 strafpunten. De eerste 4 kwamen van Zanotelli en Koddac vh Indihof (Copperfield von der Held) in de eerste ronde, Epaillard en Usual Suspect d'Auge (Jarnac) mikten in de tweede ronde een balk tegen de grond. Kraut en Curious George (Codex One) bleven twee keer foutloos. 

De Doha Falcons, Jur Vrieling en Bassem Mohammed, werden derde met 9 strafpunten. Beide ruiters bleven in deze tweede ronde foutloos. 

Het hoogst genoteerde team met een Belg zijn de Prague Lions op de vijfde plaats. Hier maakt Wilm Vermeir met IQ van 't Steentje (Toulon) deel uit van het team. Zij bleven in de tweede ronde foutloos. 

Individueel

In de individuele ranking won BWP'er For Joy van 't Zorgvliet (For Pleasure) onder Fransman Kevin Staut. Harry Charles finishte als tweede voor de Britten met Borsato (Contendro I), Henrik von Eckermann en Toveks Mary Lou (Montendro) grepen de derde plaats. BWP-hengst Finishing Touch Wareslage (Quival) werd vierde met de Finse Juulia Jyläs, Pius Schwizer rondde de top vijf af. 

Beste Belg was Constant Van Paesschen met Verdi Treize (Diamant de Semilly). Zij werden dertiende na een foutloze ronde. 

Algemene ranking na tiende manche

De Shanghai Swans blijven op kop na deze tiende manche met 184 punten. Madrid In Motion zit hen dicht op de hielen met 181 punten, zelf maar een puntje voorsprong op London Knights. 

Klik hier voor alle resultaten. 

FOTO: Stefano Grasso/GCL