Pieter Devos en Gregory Wathelet schitteren op GCL podium

Pieter Devos en Gregory Wathelet schitteren op GCL podium

In Jan Tops' achtertuin in Valkenswaard heeft het New York Empire team de GCL winst gegrepen. In de tweede ronde zorgden Georgina Bloomberg met Quibelle (Quaid) en Daniel Bluman met Ladriano Z (Lawito) voor de winst. Individueel won Julien Epaillard de Grand Prix kwalificatie met de 10-jarige SF-ruin, Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres).

Pieter Devos hielp de St Tropez Pirates samen met Edwina Tops Alexander naar de tweede plaats. Samen met Espoir (Surcouf de Revel) sprong Devos foutloos rond. Ook Tops-Alexander hield het hout in de lepels met Casquell (Casall). Het team bleef met een nul score voor op de Paris Panthers, die vandaag vertegenwoordigd werden door Gregory Wathelet met Picobello Full House Ter Linden Z (Forever d'Arco Ter Linden) en Nayel Nassar met de Lord Pezi-zoon, Lucifer V.

Individueel hield Frankrijk's Julien Epaillard de concurrentie achter zich in de Grand Prix kwalificatie. Epaillard won met de 10-jarige SF'er Virtuose Champeix (Rubins Des Bruyeres).  Het paar bleef net geen twee seconden voor op Nayel Nassar met de 13-jarige ruin, Lucifer V (Lord Pezi). De Amerikaanse springruiter, Kent Farrington werkte het podium af met onder het zadel de 11-jarige Holstein merrie, Austria 2 (Casall). 

Net buiten het podium sprong Francois Mathy Jr foutloos naar de zevende plek met de 11-jarige Uno de la Roque (Numero Uno). De prijsuitreiking werd afgewerkt met Harrie Smolders en Don VHP Z (Diamant de Semilly) op de achtste plek.

Ook Gudrun Patteet sprong de top tien binnen. Samen met haar 11-jarige Sea Coast Valdelamadre Clooney (Centeuer Z) strandde Patteet op de tiende stek.

Uitslag  individueel

Uitslag GCL