Pieter Devos en Apart snellen naar denderende overwinning in Wereldbeker Stuttgart

Pieter Devos en Apart snellen naar denderende overwinning in Wereldbeker Stuttgart

In een onverslaanbare 45,35 seconden wonnen Pieter Devos en zijn veertienjarige Apart (Larino) net de 1,65m-hoge Wereldbekermanche Jumping Grand Prix van Stuttgart! Ook vorig jaar greep Devos deze overwinning. 

QUICK RESULT

1. Pieter Devos - Apart
2. Steve Guerdat - Venard de Cerisy
3. Scott Brash - Hello Senator


Devos en Apart (Larino) moesten zich met 10 concurrenten meten in de zenuwslopende barrage. De huidige nummer één van de wereld, Zwitser Steve Guerdat, finishte als tweede met Venard de Cerisy (Open Up Semilly) in 45,87 seconden. Het brons ging in 46,05 seconden naar Scott Brash met Hello Senator (Carambole) voor de Britten. 

Pius Schwizer en Cortney Cox (Carlo) veroverden de vierde plaats in 46,25 seconden voor Zwitserland. De tienjarige Oldenburgse merrie Che Fantastica (Check In) en Philipp Weishaupt werden vijfde voor Duitsland. 

Klik hier voor het volledige resultaat. 

Mede dankzij deze overwinning klimt Pieter Devos naar een schitterende tweede plaats in de huidige wereldbekerranking. Met 20 extra punten staat hij nu tweede met 40 punten. Steve Guerdat heeft de eerste plaats nog steeds in handen met nu 47 punten, Scott Brash staat derde met 35 punten. 

Tweede beste Belg is Jos Verlooy met 21 punten op plaats tien. 

Klik hier voor de tussentijdse ranking.