Olivier Philippaerts sprokkelt rankingpunten in slotrubriek CSI5* Rome

Olivier Philippaerts sprokkelt rankingpunten in slotrubriek CSI5* Rome

In Rome heeft het eerste weekend van de LGCT zonet haar einde bereikt met een 1m50 rubriek van de CSI5* competitie. Twaalf combinaties konden een foutloze eerste ronde afleggen. Een barrage met twaalf moest dus beslissen wie met de overwinning én het grootste aantal rankingpunten naar huis zou gaan. Die winnaar werd één van de ruiters in het vorm van het moment: Henrik von Eckermann. Hij reed zijn 10-jarige Glamour Girl (v. VDL Zirocco Blue) foutloos doorheen de barrage in 32,66 seconden. 

Julien Epaillard en Calgary Tame (v. Old Chap Tame) namen de tweede plaats mee naar huis. De Franse combinatie liet alle balken in de lepels en klokte af in 33,08 seconden. Emanuele Gaudiano en Nikolaj de Music (v. Kannan) maakten de top vijf compleet. Zij sprongen een foutloze ronde en stopten de chrono na 33,97 seconden. 

Geir Gulliksen volgde op de vierde plaats. Hij rekende op VDL Groep Quatro (v. Quaprice Bois Margot) om in 35,87 seconden een foutloze ronde te springen. Olivier Philippaerts en Miro (v. Diamant de Semilly) maakten de top vijf compleet. 

Klik hier voor de resultaten