Niels Bruynseels schittert op het Grand Prix podium in Basel. Steve Guerdat wint.

Negen combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing in de  1.55m Longines Grand Prix van Basel. Het werd een thuiswinst met voormalig wereld nummer één ruiter, Steve Guerdat op kop van de eindranking.

QUICK RESULTS
1. Steve Guerdat - Victorio des Frotardds
2. Denis Lynch - GC Chopin's Bushi
3. Niels Bruynseels - Illusionata van't Meulenhof

Reeds vroeg in de herkansing nam voormalig Olympisch Kampioen, Steve Guerdat het voortouw in het zadel van de 11-jarige Victorio des Frotards (Barbarian). Het duo klokte foutloos af in 36,98 seconden. Denis Lynch deed een knappe poging die tijd te verbeteren.

Op de rug van de 14-jarige KWPN'er, GC Chopin's Bushi volgde Lynch op de tweede plek in 39,42 seconden. Het podium werd afgewerkt door Niels Bruynseels met de 12-jarige Ilusionata van't Meulenhof (Lord Z).

Slechts vier ruiters werkten de barrage foutloos af.  Pénélope Leprévost volgde op de vierde plek met de 10-jarige sBs'er, Gfe Excalibur de la Tour Vidal (Ugano Sitte). Met één springfout volgde Michael Jung op de vijfde plaats in het zadel van Fischerchelsea (Check In 2).

De combinatie werd opgevolgd door Bart Bles met zijn Israel vd Dennehoeve (Thunder vd Zuuthoeve). Ook Pieter Devos strandde in de prijsuitreiking. Samen met Espoir (Surcouf de Revel) sprong Devos naar de achtste plaats.