Nicola Philippaerts moet meerdere erkennen in Max Thirouin in uitdagende barrage Knokke

Nicola Philippaerts moet meerdere erkennen in Max Thirouin in uitdagende barrage Knokke

Een spannende ontknoping was er zojuist in de driesterren 1m50 rubriek van Knokke. Daar wisten zeven combinaties zich te selecteren voor de barrage die uiteindelijk in handen viel van de Fransman Max Thirouin.

Quick results:

1. Max Thirouin - Jewel de Kwakenbeek
2. Nicola Philippaerts - Hurricane
3. James Davenport - Cochella


Thirouin kon er rekenen op Jewel de Kwakenbeek (v. Cicero Z) met wie hij de razendsnelle tijd van 47.67 seconden wist te noteren. Dat bleek een hele opgave om daar bij in de buurt te komen en het is Nicola Philippaerts die zijn BWP-er Hurricane (v. Numero Uno) verder nog foutloos rond wist te sturen. Met een tijd van 50.21 seconden was er zo voor hem een tweede plaats. De Brit James Davenport en Cochella (v. Cartani 4) noteerden 1 strafpunt en kwamen zo met 53.43 seconden aan de finish. 

Dan is er nog een vierde plaats voor Markus Beerbam met Calle 67 en is het Tony Cadet die Uppsala del Cabalero naar de vijfde plaats stuurde. 

Kelly Vandousselaere en Just Energie zien we terug op de zevende plaats. 


1m25

Thibaut Huyvaert weet met Lando de Laubry (v. Haras de Laubry) dan nog een tweede plaats te noteren in het 1* 1m25 en Joy Demuynck volgt met Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof nog op een vierde plaats. 

Showproef

De showproef is voor Oscar van den Berghe met Orchid's Shamira (Justice) die rondkwamen in 34.71 seconden. Fleur Peeters volgt met haar Rossum's Wyona dan op de tweede plaats in 33.88 seconden en vier strafpunten. 


Resultaten