Mathy Jr, Van Paesschen, Wathelet, Verlooy en Bruynseels naar halve finale van GCL Super Cup

Mathy Jr, Van Paesschen, Wathelet, Verlooy en Bruynseels naar halve finale van GCL Super Cup

Alle Belgische ruiters in de kwartfinale van de GCL Super Cup in Praag weten met hun team door te stoten naar de halve finale van morgen! Een mooier resultaat hadden we van onze landgenoten niet kunnen verwachten. 

QUICK RESULT GCL SUPER CUP QUARTER FINAL

1. Miami Celtics - 4 strafpunten
2. Cannes Stars - 5 strafpunten
3. Chantilly Pegasus - 8 strafpunten


 Het loodzware parcours van 1,55m zag maar weinig foutloze rondes. De Miami Celtics namen uiteindelijk de leiding met een totaal van 4 strafpunten. Michael Duffy en William Whitaker bleven foutloos, Shane Breen mikte één balk tegen grond met een snelle tijd. Op plaats twee volgen de Cannes Stars met 5 strafpunten. Abdel Saïd en Jumpy vd Hermitage (Toulon) noteerden één strafpuntje voor tijd, Jane Richard Philips had één balkfout. Maurice Tebbel bleef foutloos. 

Op de derde plaats komen we dan de eerste Belgen tegen. Chantilly Pegasus, vanavond vertegenwoordigd door François Mathy Jr, Constant Van Paesschen en Roger Yves Bost, verzamelden 8 strafpunten. Die kwamen van Van Paesschen en Vendetta Treize (Diamant de Semilly). Na twee fouten vroeg in het parcours herstelde het duo zich echter vlot. Mathy Jr en Uno de la Roque (Numero Uno) bleven foutloos, ook Roger Yves Bost liet alle balken in de lepels. 

Gregory Wathelet en MJT Nevados S (Calvados Z) finishten ook foutloos voor de Paris Panthers. Samen met Nayel Nassar en Darragh Kenny werd hij vierde met 8 strafpunten. Jos Verlooy en Caracas (Casall) reden eveneens een nulronde voor de Monaco Aces (zesde), net als Niels Bruynseels met Gancia de Muze (Malito de Reve) voor de Prague Lions (zevende). 

Na deze kwartfinale gaan acht teams door naar de halve finale:
Miami Celtics, Cannes Stars, Chantilly Pegasus, Paris Panthers, Scandinavian Vikings, Monaco Aces, Prague Lions en Valkenswaard United. 

De volgende vier teams moeten hier afronden:

Doha Falcons, Hamburg Giants, New York Empire en Berlin Eagles. 

Klik hier voor alle resultaten.