Ludger Beerbaum: "Het welzijn van mijn paarden heeft voor mij hoogste prioriteit"

Ludger Beerbaum: "Het welzijn van mijn paarden heeft voor mij hoogste prioriteit"

Ludger Beerbaum reageert voor het eerst op de videobeelden die door RTL werden uitgezonden: 

De bijdrage van RTL extra is aantoonbaar onjuist, vernederend en in veel opzichten lasterlijk. Uiteraard gaan we daar juridische stappen tegen ondernemen. Het is onaanvaardbaar dat er geheime opnames zijn gemaakt op mijn privéterrein.

Met betrekking tot de beschuldigingen tegen mij en mijn team:

Het welzijn van de paarden heeft voor mij en mijn team de hoogste prioriteit. Alleen een paard dat op de juiste manier wordt behandeld, professioneel wordt verzorgd en gevoed, getraind en beheerd, kan presteren in de sport. De paarden zijn ons kapitaal waar we dag in dag uit voor zorgen. De scènes die in het artikel over de rijbak worden getoond, hebben niets te maken met parallelle staven. Het gaat om het toegestaan ​​aanraken dat is uitgevoerd door een ervaren paardenspecialist. Het object dat in de video te zien is, voldeed aan de eisen van de Duitse Hippische Vereniging voor toegestane aanraking: niet langer dan drie meter, maximaal twee kilogram in gewicht.

Ik run mijn stal als een open stal, waar dagelijks groepen bezoekers te gast zijn, klanten hun voer voor hun paarden ophalen en ook “stagiaires” zijn welkom. Hier kun je in open ruimtes rijden en de dagelijkse training voltooien. Er wordt niets verborgen of verboden gedaan.

Het feit dat het zogenaamd twee jaar durende "onderzoek" slechts vier scènes kon onthullen die het aanraken van een paard laten zien, toont aan dat deze toegestane trainingsmethode slechts zeer zelden wordt gebruikt en geen deel uitmaakt van ons dagelijks werk.

De "veelhoekige palen" die door de vermeende stagiair in de schuur zijn gevonden, zijn houten palen die uitsluitend worden gebruikt voor de constructie en reparatie van onze weidehekken. De isolatoren voor de omheiningstapes die aan de palen zijn bevestigd, zijn duidelijk zichtbaar in de film. Zodra wordt beweerd dat deze worden gebruikt voor parallelle staven, is dit onjuist.

Hetzelfde geldt voor de spijlen met de "knoppen" op zolder. Ik kan alleen maar zeggen dat deze elementen er al jaren zijn. Deze komen uit een aangekochte inventaris van hindernissen en zijn zo uitgezocht dat ze niet gebruikt worden. Ze worden ook niet gebruikt bij het trainen met paarden. Hoe een van deze onderdelen, gepolijst en schoon, tussen de gemeenschappelijke obstakelpalen komt, kan ik alleen maar speculeren. Voor mij ligt het voor de hand dat een van deze palen daar expliciet is geplaatst voor de bijdrage. Hier gaan we nader onderzoek naar doen.

Ik noteer ook: Het intrekken van mijn olympische gouden medaille van 2004 was niet gebaseerd op doping, maar op medicatie die destijds verboden was.

Het gedeelte op het oefenterrein dat de "piepschuimplaat" wordt genoemd, is een volkomen normale opvangbak die dagelijks wordt gebruikt. Dit is ook een indicatie dat het artikel onvoldoende expertise heeft.

Bron: St. Georg