Kevin Gielen en Jelle Limbourg zien voormalige paarden op het podium in Calgary

Kevin Gielen en Jelle Limbourg zien voormalige paarden op het podium in Calgary

In Calgary ontvangt het team van Spruce Meadows deze week enkele top combinaties voor de vijfsterren concours. In de openingsrubriek overwon Dermott Lennon. Ook de Belgische paarden lieten zich opvallen.

In de 1.50m hoofdrubriek sprong de Ierse springruiter, Dermott Lennon naar de overwinning met zin 10-jarige Aldato-merrie, MJM Pursuit. Het paar overwon met net geen drie seconden voorsprong op Conor Swail in het zadel van Vanessa Mannix' GK Coco Chanel (Clarimo). Patricia Pasquel vervolledigde het podium in deze hoofdrubriek op de rug van de 12-jarige Babael (Billy Du Lys).

Het paar werd opgevolgd door Andrew Welles met Serpico (Ars Vivendi) op vier en Luiz Francisco de Azevvedo met de 12-jarige KWPN-ruin, Collin (Colandro).

In de 1.45m Welcome Stake overwon Natalie Daen met de 9-jarige Ceitasi. Daniel Rihan volgde op de tweede plaats met de 13-jarige Zangersheide-merrie, Couleur van Berkenbroek. Deze Couleur Rubin-merrie komt uit de fokkerij van Bruno Staes. De merrie werd internationaal opgeleid en uitgebracht door Kevin Gielen voor ze in 2014 naar Mexico verhuisde.

Ook in de 1.40m nevenproef tintte het podium deels Belgisch. Andrew Kochter loodste er de 8-jarige Cavalli vd Padenborre Z (Calvaro) foutloos naar de tweede plaats. De ruin werd tot vorig jaar uitgebracht door Vlaams -Brabants springruiter, Jelle Limbourg.

Voor alle resultaten: klik hier