Gunstige loting voor Belgische springduivels

Gunstige loting voor Belgische springduivels

De Belgische springduivels hebben de 16e startpositie geloot voor de eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona, die donderdagmiddag om 14 uur gepland staat. Achttien landen strijden in de eerste finalleronde om een startplaats voor de finale op zondagmiddag. Daarvoor komen de beste acht landen van de eerste ronde in aanmerking.

Voor België komt Olivier Philippaerts als eerste aan de start met H&M Extra, Pieter Devos is de tweede ruiter aan de start in het zadel van Jade v. Bisschop (Ogano Sitte).  De derde ruiter aan de start voor België wordt Jérome Guery met zijn EK-paard, Quel Homme De Hus.  Gregory Wathelet zal dus net als in Rotterdam de druk op zijn schouders voelen als laatste aan de start met MJT Nevados S.

De eerste ronde van de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final begint om 14 uur met 18 landen. De wedstrijd wordt live uitgezonden via FEItv, een betaalde zender.

De beste acht landen komen zondagmiddag terug voor de finale. De kleine finale voor de nummers 9 tot en met 18 is zaterdagavond onder het kunstlicht van de Real Club de Polo de Barcelona.

Klik hier voor de startlijsten en de uitslagen.