Francois Mathy Jr zilver in CSI5* in Helsinki

Francois Mathy Jr zilver in CSI5* in Helsinki

Nadat woensdag en donderdag vooral de nationale rubrieken verreden werden, is het in Helsinki nu tijd voor de internationale rubrieken van de Helsinki International Horse Show.

In de CSI5* 1.40 wordt Francois Mathy Jr knap tweede, na Michael Jung. 

Eerder op de avond won Pius Schwizer al de CSI5* 1.45 met Balou Rubin R.

QUICK RESULT 1.40

1. Michael Jung (GER)  - Dante RZ

2. Francois Mathy JR (BEL)  - Kinshasa de Goedereerde

3. Emma Augier de Moussac (CZE) - Rubio Monocoat Electric

4. Wilma Heikkinen (FIN) - Elvis PS

5. Susanna Granroth (FIN) - Baccara

Michael Jung was met Dante RZ (v. Diarado) de snelste in 56.64 seconden. Hij bleef zo voor François Mathy Jr, die BWP-gefokte Kinshasha de Goedereede onder het zadel had. Zij finishten in 57.74 seconden, voor Emma Augier de Moussac met Rubio Monocoat Electric (v. Ukato). Wilma Heikkinen en Susanna Granroth zorgen voor een Fins einde aan de top vijf, respectievelijk met Elvis PS (v. Zidane) en Baccara (v. Le Cou Cou). 
Thibault Phillipaerts sprong met Lucky Luke de Goedereede (v. Numero Uno) naar een vijftiende plaats. 

Resultaten


QUICK RESULT 1.45
1. Pius Schwizer (SUI) - Balou Rubin R

2. Olivier Robert (FRA) - Eros

3. Henk van de Pol (NED) - Looyman Z

4. Steve Guerdat (SUI) - Ulysse des Foerts

5. Marlon Modolo Zanotelli (BRA) - Koddac van het Indihof

Pius Schwizer was met Balou Rubin R (v. Balou Du Rouet) iedereen te snel af. Olivier Robert volgde met Eros (v. Querlybet Hero) op 0.2 seconden achterstand in 48.94. Henk van de Pol volgt nipt met Looyman Z (v. Numero Uno) in exact 49 seconden. 
De vierde plaats is voor Steve Guerdat met Ulysse des Forets (v. Le Tot de Semilly), Maron Modolo Zanotelli sluit met Koddac van het Indihof (v. Copperfield von der Held) de top vijf af. 

Francois Mathy JR wordt in deze proef knap negende met de Ugano Sitte-zoon Casanova de L'Herse. Thibault Phillipaerts volgt twee plaatsjes verder met Catwalk Harry (v. Verdi TN). 

Resultaten


Eerder op de dag werd ook een CSI5* 1.40 verreden.
Paul-Richard Argus won deze met Jay-Z Bee (v. Johnson TN). Hij bleef hiermee voor Peder Fredricson die de BWP-gefokte H&M Kirlo van den Bosrand onder het zadel had. Michael Jung springt naar de derde plaats met Clyde V (v. Caretino). Sanna Backlund en Escada (v. Tangelo van de Zuuthoeve) worden vierde, David Simson met Amigo (v. Eurocommerce Canturano) vijfde. 

Resultaten