EEF vraagt FEI om 'volledig voorbereid' te blijven voor Europees Kampioenschap

EEF vraagt FEI om 'volledig voorbereid' te blijven voor Europees Kampioenschap

De Europese federatie EEF heeft aan de FEI gevraagd om 'volledig voorbereid' te blijven om de Europese kampioenschappen in 2021 te laten doorgaan, als de omstandigheden het toelaten. In een nieuwbrief laat de voorzitter, Theo Ploegmakers, weten dat de meerderheid van de nationale federaties van mening zijn de dat de sport zich na de Corona-pandemie zich best concentreert op het Europese continent en dat het dus zeker opportuun is om het EK te laten doorgaan.

"Zelfs al de Olympische Spelen in Tokio doorgaan, blijft het EK voor vele van de nationale federaties het hoogtepunt van het jaar. Uiteraard is het niet ideaal twee grote kampioenschappen in één jaar te laten plaatsvinden maar toch vraagt de EEF aan de FEI om een uitzondering te maken voor 2021. 'Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen", aldus de EEF.

De Europese kampioenschappen zouden normaal van 23 augustus tot 5 september plaatsvinden. Er werd eerder echter al bekend gemaakt dat de jumping niet zou doorgaan omwille van het verplaatsen van de Olympische Spelen. De FEI vond dat het niet mogelijk was om twee volwaardige teams naar twee grote kampioenschappen te sturen. Verschillende chef d'équipes weerlegden die beslissing en vroegen om het EK jumping alsnog te laten doorgaan, met steun van de EEF. De FEI vroeg hierop aan de EEF om een realistisch voorstel uit te werken.