Bloedstollende barrage van FEI Wereldbeker Bordeaux: Guerdat wint, Bruynseels op 3

Bloedstollende barrage van FEI Wereldbeker Bordeaux: Guerdat wint, Bruynseels op 3

Na een razendsnelle ronde van Steve Guerdat in deze barrage van de FEI Wereldbekermanche 1,65m was de druk enorm op de schouders van Daniel Deusser en Niels Bruynseels. Bruynseels hield het hoofd koel en stuurde Illusionata van 't Meulenhof (Lord Z) naar een knappe derde plaats, Pieter Devos en Apart sloten aan. 

QUICK RESULT

1. Steve Guerdat - Victorio des Frotards
2. Daniel Deusser - Jasmien v. Bisschop
3. Niels Bruynseels - Illusionata van 't Meulenhof


Pieter Devos en Apart legden een voorbeeldige barrage af in 32,23 seconden. De vijftienjarige KWPN'er van Larino toonde zich van zijn beste kant, en bezorgde Devos de voorlopige leiderspositie. Maar dat was buiten Steve Guerdat gerekend. De huidige leider van de Wereldbekerranking stuurde de 11-jarige Victorio des Frotards (Barbarian) in 30,82 seconden naar een zo goed als onklopbare eerste plaats. 

Daniel Deusser nam vervolgens de handschoen op met Jasmien v. Bisschop, een elfjarige BWP-merrie van Larino. Zij kruisten de finishlijn in 31,59 seconden en stuurden zo Devos en Apart naar de derde plaats. Als laatste verscheen Niels Bruynseels voor ons land in de ring met Illusionata van 't Meulenhof (Lord Z). Deze twaalfjarige BWP-merrie wist de klok op 31,71 seconden te stoppen en nam zo het brons van Apart over. 

De vijfde plaats ging eervol naar thuisruiter Roger Yves Bost en Sangria du Coty (Quaprice Bois Margot), die onder luid applaus van het thuispubliek foutloos finishten in 32,96 seconden. 

Celine Schoonbroodt-De Azevedo en Cheppetta (Chepetto) grepen net naast de prijzen en werden veertiende. Wilm Vermeir stuurde IQ van 't Steentje met één fout doorheen de basisomloop naar plaats 17. 

Klik hier voor het volledige resultaat.