Belgen knap tweede in super spannennde FEI Nations Cup finale. Ierland wint.

Belgen knap tweede in super spannennde FEI Nations Cup finale. Ierland wint.

De beste acht landen kwamen vandaag aan de start in de superfinale van de FEI Longines Nations Cup Series. Het was een thriller van formaat waarin het eindresultaat beslist werd door de laatste ruiter in de piste, Gregory Wathelet. Met drama in de laatste lijn greep Ierland uiteindelijk de titel.


QUICK RESULTS

1. Ierland
2. België
3. Zweden


Bij de eerste acht ruiters wist enkel Olivier Philippaerts het hout in de lepels te houden. De Belgen waren zonder meer gebrand om hen titel te verlengen. Philippaerts en de 10-jarige KWPN-hengst H&M Extra (Berlin) bezorgden de Belgen zo een voorsprong.

In de finale kwam niet Pieter Devos maar Niels Bruynseels met de 10-jarige Jenson van 't Meulenhof (Vagabond de la Pomme). Het paar tikte één balk uit de lepels. Volgende Belg  aan de start, Jérome Guery bezweek niet onder de druk met stuurde zij 13-jarige Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) foutloos door het parcours.

De spanning steeg tot de laatste twee aan de start. Voor Ierland hield Cian O'Connor met PSG Final (Toulon)  het hout in de lepels. Dit zette de druk op Gregory Wathelet die nu als laatste Belg een foutloze omloop moest rijden. Wathelet en MJT Nevados S (Calvados Z)   voelden de druk en kregen een weigering in de laatste lijn plus een springfout, wat Ierland de titel opleverde.

Ierland ging de laatste set ruiters in met slechts één tijdsfout in totaal. Zowel Cian O'Connor als Paul O'Shea met Skara Glen's Machu Picchu (Silverstone) hielden het foutloos. Darragh Kenny noteerde één tijdsfout met de 13-jarige Balou du Reventon (Cornet Obolensky).

Door een springfout van Kevin Staut met Urhelia Lutterbach (Helios de la Cour II) kwam Zweden met 12 punten op de derde trede van het podium.

Uitslag