Met een zesde plaats in het tussenklassement durfden enkelen al te dromen van een final 4 met een Belg. Grégory Wathelet heeft de voorbije dagen getoond in topvorm te verkeren met Conrad de Hus. Ook de opwarming vandaag zag er super uit, maar in de eerste omloop liep het mis. Conrad tikte een balk af bij hindernis drie en weigerde om een nog onbekende reden bij de uitsprong van de triple: “Ik ben natuurlijk teleurgesteld. Ik had een heel goed gevoel, mijn paard sprong fantastisch, maar ik kan nog niet goed uitleggen waarom hij weigerde aan de laatste sprong van de triple. Ik denk dat hij schrik had van iets maar ik weet niet waarvan. Normaal kijkt hij echt naar niets, dus ik was zeker verrast. Daarna sprong hij gewoon verder alsof er niets aan de hand was. Het is wat het is, dat kan gebeuren in de sport. We moeten verder en we zullen de positieve dingen van de voorbije week onthouden.” Het was voor Conrad het eerste groot kampioenschap: “Hij heeft echt getoond dat hij een toppaard is voor wedstrijden van dit niveau en dat hij in de toekomst dit soort wedstrijden zal aankunnen. Hij is nog beter dan ik dacht.”

Zonder de fout in de triple, had hij nog in de top tien gestaan: “Daar hadden we op voorhand zeker voor getekend en met de prestaties van de voorbije dagen denk je wel aan de final 4 maar we moeten realistisch zijn. Hij is pas negen jaar en hij heeft een fantastisch kampioenschap gehad.”

Door de fout en de weigering, kreeg Grégory 15 extra strafpunten en besloot niet meer te starten in de tweede omloop. Hij eindigt op de 25e plaats.