Het bleek voor velen een uitdaging om alle hindernissen binnen de toegestane tijd te nemen, maar de teams Oakleaf, team C4 met Zoe en Emilie Conter, Foreigners, Shulman/Ferder, Fast But Not Furious, en Run/Ferder/Prince konden uiteindelijk toch verder. Met de laagste totale score van negen fouten, kwam team Run/Ferder/Prince bestaande uit Virginia Bonnie, Eva Fisherman, Alexander Alston, Natalie Dean, en Chef d'Equipe John Brennan als overwinnaar uit de bus.

Team Foreigners stapte naar de reservepositie en kwam slechts één punt tekort op de leiders in de klasse. Ansgar Holtgers Jr. op Chanyon, Grace Debney op Boheme De La Roque, Max Wachman op Dorette, en Tom Wachman op HH Fireball sloten hun optreden af met een totaal van 10 punten. Team C4, het team van de zusjes Conter, rondde het podium af met hun omlopen die in totaal 13 punten opleverden. De deelnemers van Team C4 bestonden uit Zoe Conter met Dolitaire Chavannaise, Cristobal Collado met Princeton Z, Emilie Conter en Balento, en Carlos Hank Guerreiro in het zadel van H5 Market Irminka.

De proef werd verreden in een format dat vergelijkbaar is met dat van de Nations Cup, waarbij elk team in de eerste fase van de competitie één score mocht laten vallen. Het idee achter het evenement was dat ruiters die hopen ooit deel uit te maken van een Nations Cup-team, de kans zouden krijgen om het format te leren en met een team te werken. 


Klik hier voor de resultaten. 

Foto: © Sportfot