"Ja een Landenprijs in België stond al lang op de droomlist van mijn vader (Stephan Conter, red.)," steekt Zoe Conter van wal. "Hij is dan ook enorm trots dat hij dit evenement naar België heeft kunnen halen. "Hij wil zo zijn absolute stempel drukken op de sport. Zelf ben ik uiteraard ook heel blij met deze wedstrijd. Het is leuk dat we hier in Knokke de beste ruiters van de wereld opnieuw aan de start zien. En niet alleen in de Grand Prix maar ook tijdens een echte Nations Cup."

Ook Pieter Clemens is van de partij. Hij was de vijfde man voor het Belgische team. "Het is altijd dubbel maar ik wist op voorhand dat ik hier geen deel zou uitmaken van het team. Ik bel al super tevreden dat ik hier kan starten. En volgende week zal ik België vertegenwoordigen tijdens de Nations Cup van Falsterbo."

Zoe Conter vult aan... "Na Knokke zal ik het wat rustiger aan doen. We hebben dan drie weken sport achter de rug. Ik ben hier met heel wat paarden en ondersteun ook wat achter de schermen. Mijn eerste grote wedstrijd wordt nadien in Dinard en dan uiteraard aftellen naar onze echte 'thuiswedstrijd', in Brussel."

bron: Equnews