De tweede omloop was net als de eerste een schifting en hield slechts negen dubbel foutloze combinaties over aan het einde, met hen werd er gestreden in de barrage. Yoren Maes (Weelde Ravels stuurde Paphos van de Kiekenboer foutloos naar de eindmeet in een tijd van 38,47s. Het scheelde slechts een haar of de titel ging naar Paul Scheirs (Booischot Pijpelheide) en Red Diamond SP (Corico Z) die in 38,73s de finish doorkruisten. Kilian Franco (Bassevelde) besloot zijn nationaal met Snapper v t Hazelarenhoekje (Quint vh Maarlo Z) met brons. 

Filip Laenen was met Pascha (Balpar de Trebox Z) de laatste combinatie om foutloos te blijven in de barrage en werd vierde. Jorich Spits kwam op vijf met Remember S (Cascadello).

Resultaten


Jade Van Tricht is Nationaal Kampioen klasse L110 Reeks 1

De grote opkomst voor de klasse Licht zorgde ervoor dat de deelnemers opgesplitst werden in twee reeksen. In Reeks 1 mochten 36 combinaties het tegen elkaar opnemen in de barrage waarna Jade Van Tricht (Nederokkerzeel) gekroond werd als winnares. De top drie was enorm aan elkaar gewaagd met alle combinaties die binnen dezelfde seconde finishten. Met 38,19s op de klok werd het hoogste schavot ingepalmd door Van Tricht en Ola. Shelsey Berkvens (Beerse) werd tweede op Spectakel VG Vd Corsendonksehoeve (Arezzo VDL). De top drie werd besloten door Martijn Tormans (Schoonbroek) op Syrah Van den Berg (Diamant de Semilly).

Ook voor Ward De Mûelenaere uit Ardooie werd een foutloze ronde neergeschreven met Rector van de Plaetse Molen (Untouchable), tevens een eigen fokproduct van zijn vader, dat beloond werd met de vierde plaats. Amber Goethals (Bassevelde) finishte op vijf met Isaura van de Meerputhoeve (Skippy II). Yana Coppillie (Pittem) en Jeremien Vandevyvere's A Capella Du Coeur d'Or Z (Aganix du Seigneur) besloten hun zomerseizoen op zes.

Resultaten


Foto©: LRV