Philippaerts zei over zijn barrageprestatie: "Er waren er nogal wat in de barrage, dus ik ging van start en probeerde het. Ze deed het fantastisch. Ze is heel nieuw op dit niveau, dus ik ben heel blij dat ze voor de eerste keer onder het licht ook heel goed sprong. Ik wist dat er veel snelle paarden achter me zaten, dus ik probeerde alles te geven. De Ieren waren vandaag gewoon te sterk."

Derde 4* GP voor Moya

Moya vd Bisschop, een 10-jarige Belgische merrie van Darco x Utrillo Van De Heffinck, sprong slechts een maand geleden in La Coruña, Spanje, in haar eerste vijfsterren grand prix. Philippaerts voegde eraan toe: "Dit is pas de derde grand prix die ze op dit niveau springt, dus ze is vrij nieuw, maar ze is heel voorzichtig en heeft veel vermogen, dus ik denk dat ze een leuk paard voor de toekomst zal zijn. Hopelijk kan ze hier een goed seizoen hebben."

Katanga voor de 5* rubrieken

Philippaerts blijft tot en met de laatste week op het WEF en zal zijn toppaard, Katanga v/h Dingeshof, uitbrengen voor de vijfsterren evenementen. "Ik denk dat we op dit moment heel veel geluk hebben dat we hier elke week kunnen rijden omdat alles in Europa wordt afgelast," zei hij. "Als ruiter is het hier fantastisch. Er is zoveel publiek en sfeer dat het je extra motiveert. Ik ben heel blij dat ik hier het seizoen mag rijden."

BWP aan de top 

De Ierse Andrew Bourns reed zijn Sea Topblue (v. Chacco Blue) naar de overwinning in 38,76 seconden. De BWP-ruin Jasco vd Bisschop (v. Dulf Van Den Bisschop) sprong met Mark Mcauley naar een tweede plaats. Het duo reed over de finish in 38,94 seconden. De Koen Vereecke's  BWP'er Igor Van De Wittemoere (v. Cooper VD Heffinck) sprong met Nayel Nassar naar de elfde plaats. 

klik hier voor de resultaten. 


Bron: Persbericht Palm Beach International Equestrian Center
Foto: Persbericht Palm Beach International Equestrian Center/ © Sportfot