Nikita vertelt: "Dit is het eerste jaar dat ik in de paardenrubrieken uitkom, voordien reed ik enkel met de pony's. Mijn paard is Impressario vd Heffinck, meteen ook het laatste paard dat ik in mijn team heb mogen verwelkomen. Ik heb hem via Olivier Lambrecht gevonden en het was meteen liefde op het eerste zicht. We zochten een paard met ervaring voor een jonge ruiter als ik. Hij staat sinds januari bij mij en ik ben erg gelukkig om zo een paard op stal te hebben. Hij is heel gevoelig en extreem lief. Vandaag beschik ik over drie zeer verschillende paarden. Ze hebben allemaal hun eigen temperament en karakter. Ik hoop zo een veelzijdige ruiter te worden. De selectie voor het EK was geweldig nieuws voor het hele team waaronder mijn coach Filip Lacus en mijn familie. Ik ben heel blij dat ik dit avontuur met mijn ploeggenoten mag beleven", besluit ze. 

Seppe Wouters gaat verder: "Toen ik het nieuws kreeg dat ik naar het EK mocht, was ik vooral erg blij. Ik hoop dat ik de verwachtingen daar kan waarmaken. Mijn paard, Porthos, is in erg goede vorm en we hebben er al een goed seizoen opzitten, zowel bij de 7-jarigen als bij de jeugd. Ik ben uiteraard erg blij dat ik de kans krijg en ga er proberen het beste van te maken. Ik ben ook erg blij met de kansen die mijn ouders krijg, zonder hen zou het niet mogelijk zijn om met een paard als Porthos te rijden".

Ook Yari vertelt ons wat meer over zijn paard en zijn selectie: "Mijn paard Gerard is een 15-jarige afstamming van Apollo van het Lindebos x Lupicor. Mijn vader heeft hem als 3-jarige gekocht op de BWP-veiling in het Azelhof. Hij heeft hem eigenlijk altijd gereden totdat ik hem eens mocht lenen om een proefje mee te doen op jumping bij ons thuis. Daarna heeft hij hem niet meer terug gekregen (lacht). Ik was natuurlijk ook dolgelukkig toen ik hoorde dat ik met Gerard ons land mag vertegenwoordigen op het EK. Er zijn momentele erg veel sterke Belgische Children waardoor we allemaal beter worden. Het is leuk om bij deze groep te horen. We maken veel plezier maar in de piste doen we allemaal ons best. Ik kijk er alvast naar uit om te vertrekken", besluit hij.