Het podium finishte erg dicht bij elkaar in deze rubriek. Virginie Thonon had Spike vd Withoeve (v. Sting vd Withoeve) gezadeld om de 1.35m hoge hindernissen te lijf te gaan en met succes! Het duo klokte af op 27,78 seconden en vond zo het podium. Slechts negen honderdsten sneller was de Britse James Smith met Zoey 12 (v. Quality 9). De overwinning kwam op naam van Eric Ten Cate. De Nederlander stuurde Indendo, een tienjarige ruin van Q.Breitling LS foutloos rond in een tijd van 27,57. 

Voor België werd Axel Vandoorne zesde op Mac Jack Courtier (v. Indoctro). Jordy Van Massenhove volgde op zeven in het zadel van Kimmel Scf (v. Amaretto d'Arco) voor Christophe Vanderhasselt en Popeye van 't Klavertje Vier (v. Cornet Obolensky) die achtste werden. 

Volledige uitslag

Lieven Devos snelt Axel Vandoorne voorbij in 1.40m rubriek

Vandoorne kwam als achtste aan de start op Jacarta (v. Larino) en legde meteen de lat hoog door een snelle tijd te registreren. Het paar stond op kop met 24,79 seconden. Net geen twintig combinaties later stond Vandoorne nog steeds op één maar toen kwam Devos aan de start. In het zadel van Eldorrado Mvnz (v. Cardento) slaagde hij erin sneller te zijn en reed de winnende tijd van 24,53. Ann Carton-Grootjans vond met Kayenne Z (v. Kannan) de vijfde plaats, Christophe Vanderhasselt werd op Thunatellie Z (v. Thunder vd Zuuthoeve) zevende. 

Ook Virginie Thonon liet opnieuw van haar horen en sprong met Pecorino de La Liniere (v. Bamako de Muze) naar de tiende plaats. 

Volledige uitslag