Lambrecht en de zoon van Verdi TN bleven minder dan één tiende van een seconde voor op Charlotte Bettendorf met onder het zadel de 11-jarige Babacool (Tlaloc M). Op de derde trede van het podium strandde Thomas O'Brien met Vario 7 (Valentino 240) onder het zadel.

Het paar werd opgevolgd door Dayro Arroyave die met Ingmar (C-Ingmar) voor bleef op Anthony Wellens en l'Escada Cava (Vagabond de la Pomme). Landgenoot Jeroen De Winter volgde op de zesde plaats in het zadel van Iron Lady Van 't Meulenhof (Parco).

Jerome Schmidt schittert in ochtendrubriek

Eerder moest Jérome Schmidt de winst nipt afstaan aan Charlotte Bettendorf. In de 1.35m ochtendrubriek won de Luxemburgse amazone met Iaran Del Masset (Indret Del Masset). Op slechts vier honderdsten van een seconde verschil volgde Schmidt met zijn 12-jarige Etoile op de tweede plaats. Hendrik Denutte werkte het podium af in deze 1.35m proef. Denutte en de sBs-ruin, Hector (Flamenco Desemilly) bleven voor op Steve Auwers.

Auwers strandde net buiten de top drie met zijn vertrouwde KWPN-ruin, Extreme M (Vaillant). Landgenoot Jeroen De Winter werkte de top vijf af met zijn vertrouwde Gretel S (Corland).

Volledige uitslag